2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Ismét előkelő helyen a Semmelweis Egyetem

Az Academic Ranking of World Universities (ARWU) rangsort megjelentető SanghaiRanking frissen kiadott szakterületi listáin több kategóriában is szerepel a Semmelweis Egyetem.

Az intézményt a világ 500 legjobb egyetemét összesítő listán a 201-300. helyre sorolták a klinikai orvostudomány területén, és idén először az orvostechnológia területén is ugyanilyen jó minősítést kapott.

Humánbiológiai, valamint gyógyszerésztudományi szakterületeken, megőrizve tavalyi helyezését a 301-400. helyen, biológiai területen pedig 401-500. helyen végzett az egyetem, amely a legtöbb listán egyedüli magyar intézményként szerepel. A klinikai orvostudományban elért minősítésnél a közép-kelet-európai térségben csak a prágai Károly Egyetem szerzett jobb pozíciót, az orvostechnológia területén azonban ugyanabba a kategóriába sorolták a két intézményt.

A ShanghaiRanking’s Global Ranking of Academic Subjects 54 szakterületet rangsorol. Az intézetek teljesítményét főként publikációs tevékenységre jellemző indikátorok szakterületre jellemző súlyozásával mérik, figyelembe véve egyebek mellett a közlemények számát és azok megjelenési helyét a szakirodalomban, az idézettséget, a nemzetközi együttműködésben készült közlemények arányát, valamint az adott szakterületen elérhető jelentős díjak számát.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés

Könyveink