2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

III. Rehab Critical Mass

Vasárnap, május 29-én tartják a Rehab Critical Mass felvonulást Budapesten. A szervezők szolidaritáson alapuló közösséget szorgalmaznak.

Kapcsolódó cikkek

Az akadálymentes társadalom fontosságára hívja fel a figyelmet a III. Rehab Critical Mass elnevezésű felvonulás. A kezdeményezés célja, hogy a fogyatékossággal élő személyeket összefogja, erősítse érdekvédelmi képességüket és a társadalom számára láthatóvá tegye őket. A 2014-es első felvonuláson háromezren, tavaly pedig már hatezren vettek részt a rendezvényen – mondta el Surányi Judit, a Rehab Critical Mass főszervezője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

A kezdeményezés szervezői felismerték, hogy a fogyatékossággal élő emberek közös problémája az érdekérvényesítés nehézsége, illetve hiánya, legyen szó akár mozgásukban, látásukban, hallásukban, beszédükben, vagy mentálisan akadályozottakról. Ez a tény hívta életre a rendezvényt, amelyet a világon elsőként Budapesten rendeztek meg két évvel ezelőtt.

A fogyatékossággal élőkön kívül másoknak is érdeke, ha egy társadalom akadálymentes, legyen szó akár a babakocsival közlekedő kismamákról vagy a rosszul halló, nehezen mozgó idősekről – emelte ki a szervező. Ezért a szervezők fontosnak érzik, hogy létrejöjjön egy olyan szolidaritáson alapuló közösség, amelyhez az "ép"-nek nevezett társadalom tagjai szövetségesként csatlakozhatnak.
Surányi Judit arról is beszélt, hogy idén az olimpia és paralimpia évében számos parasportoló is részt vesz a rendezvényen, amely vasárnap koradélután a Clark Ádám téri gyülekezővel kezdődik, majd a Lánchídon átvonulva az Erzsébet téren koncertekkel, kulturális- és családi programokkal folytatódik.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink