2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Igazolódott a kanyaró gyanú

Beigazolódott, hogy kanyaróval fertőződött meg az a betegszállító, aki korábban egy valószínűleg Kazahsztánban megbetegedett – azóta már gyógyultan távozott – beteggel érintkezett munkája során a Markusovszky Kórházban – közölte az MTI érdeklődésére Káldy Zoltán, az intézmény orvosigazgatója.

Az orvosigazgató tájékoztatása szerint a kollégájuk jól van, hazaengedését a napokban tervezik, újabb beteg – megfogalmazása szerint – "nincs a látókörükben". A megelőzés érdekében látogatási tilalmat vezettek be a kórház infektológiai osztályán, az előírásoknak megfelelően elkülönítették mindkét kanyarós beteget és védőoltást adtak be azoknak, akik érintkezhettek velük.

Stánitz Éva megyei tisztifőorvos az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta: a vírusfertőzést laboratóriumi vizsgálatokkal igazolták, ennek alapján a kórházzal együttműködve megtették a szükséges intézkedéseket. Tájékoztatása szerint a járványveszély elhárítása érdekében az elmúlt napokban 67 embert részesítettek védőoltásban, akik vélhetően kapcsolatban kerültek valamelyik beteggel, és nem tudták teljes biztonsággal igazolni, hogy rendelkeznek kanyaró elleni védőoltással.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink