2024. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

Gyógyír a szíveknek és a közösségnek

A hospice és palliatív ellátás világnapját minden év október második szombatján rendezik meg. Az onkológiai intézetben ismét nárciszokat ültettek.

A világnap alkalomából idén is emberek ezrei gyűlnek össze világszerte, hogy együtt kifejezzék elkötelezettségüket a daganatos betegek élethosszan tartó méltóságteljes ellátása mellett.

Az Országos Onkológiai Intézet ebben az esztendőben is nárciszültetéssel egybekötött ünnepséggel csatlakozott a világnap programjához, melynek idei jelmondata: Gyógyír a szíveknek és a közösségnek.

A Palliatív Mobil Team feladata az aktív onkológiai kezelés és a hospice-palliatív ellátás összehangolása, a betegek és családjuk palliatív igényeinek felmérése és érvényesítése a daganatellenes kezelés mellett. Az idei világnapon külön figyelmet kapnak a betegeket segítő családtagokat és közösségeket támogató programok.

E szemléletet követve az elmúlt évben a Palliatív Mobil Team munkatársai a Magyar Rákellenes Ligával együttműködve, támogató csoportot indítottak hozzátartozók részére. A csoport célja, hogy megerősítést, támogatást nyújtson a családtagjukat ápolóknak abban, hogy képesek végig kísérni szeretteiket. Bízzanak saját erejükben, érezzék, hogy nincsenek egyedül!

forrás: Magyar Rákellenes Liga hivatalos Facebook-oldala
forrás: Magyar Rákellenes Liga hivatalos Facebook-oldala

(forrás: Magyar Rákellenes Liga)
hirdetés

Könyveink