2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

Gyermekek jókívánságai szálltak az ég felé

Ötszáz lila léggömb színesítette az eget pénteken a Debreceni Egyetem Főépülete előtti téren. A kívánságokkal, vágyakkal teli környezetbarát lufikat közösen repítették fel a gyermekklinikán gyógyuló gyermekek és egészséges óvodások, így bátorítva, lelkesítve beteg társaikat a felépülésre. A figyelemfelhívó akciót a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány idén kilencedik alkalommal szervezte meg.

A gyerekek lila léggömbökkel a kezükben izgatottan várakoztak péntek délelőtt az egyetem Főépülete előtt. A lufikra jókívánságokat rögzítettek, így üzentek beteg társaiknak, remélve, hogy az égiek teljesítik vágyaikat.

A visszaszámlálást idén is Kiss Csongor, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Gyermekhematológiai-Onkológiai Osztály osztályvezető egyetemi tanára, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának elnöke indította el. A több száz léggömb 11 órakor egyszerre szállt a magasba.

A gyermekklinika Gyermekhematológiai-Onkológiai Osztályán leukémiás és egyéb daganatos betegségben, vérképzőszervi rendellenességben szenvedő gyerekeket kezelünk a legmodernebb terápiákkal. Egyre több betegnek tudjuk visszaadni az egészségét. A gyógyító munka azonban hetekig, hónapokig tart, ami nagyon megviseli a gyerekeket és a családokat is. Úgy gondoljuk, ha az egészséges társadalom közösséget vállal velük és a jókívánságaikat eljuttathatják hozzájuk, ez segíti a gyógyulásukat – hangsúlyozta Kiss Csongor professzor.

Forrás: Debreceni Egyetem
Forrás: Debreceni Egyetem

(forrás: Debreceni Egyetem)
hirdetés

Könyveink