2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Gyalogolnak, futnak, bicikliznek a magyarok

A magyarok szívesn a gyalogolnak, a bicikliznek és a futnak – ismerteti egy országos, reprezentatív kutatás eredményeit a Marketing&Média.

A felmérés eredményei alapján a válaszadók nagyobb része (37 százalék) naponta vagy (18 százalék) hetente többször végez rendszeres testmozgást, legyen szó sétáról vagy akár komolyabb erőnlétet igénylő edzésről. Bár ezek a számok túlzottan optimistának tűnhetnek, az elvitathatatlan, hogy a különböző mozgásformák egyre népszerűbbek. Hetente legalább egyszer 17, ennél kevesebbszer pedig 11 százalék mozog. A megkérdezettek 17 százaléka jelezte, hogy egyáltalán nem végez rendszeresnek mondható testmozgást.

A kutatás arra is kereste a választ, hogy mely mozgásformák a legnépszerűbbek a magyarok körében. Az eredmények alapján a séta és a gyaloglás végzett az élen, 22 százalék válaszolta, hogy ezek állnak hozzá a legközelebb. A kerékpározás és a futás (19-19 százalék) került még fel a legnépszerűbb mozgásformák képzeletbeli dobogójára – számol be a sárvári Spirit Hotel megbízásából készített országos reprezentatív kutatásról a Média&Marketing.

hirdetés

Könyveink