2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Gyakorló kórházi címet kapott

Gyakorló kórházi címet adományozott a Semmelweis Egyetem (SE) Általános Orvostudományi Kar Kari Tanácsa az MH Egészségügyi Központ (MH EK) részére, közli a honvedelem.hu.

A Honvédkórház 2012 óta rendelkezik az „oktató kórház” titulussal, ennek továbbvitele a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Kari Tanácsa által 2016 decemberében határozatba foglalt, és február 21-én átadott gyakorló kórházi cím. A Honvédkórház a cím elnyerésével kötelezettséget vállal az orvostanhallgatók gyakorlati oktatására az egyetemi képzéshez kapcsolódóan.

Dr. Hunyady László, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar dékánja az oktató kórház és a gyakorló kórház címeiben rejlő különbségekre hívta fel a figyelmet. Mint mondta, lényegi eltérés, hogy míg az előbbinél csak a SE-ről, az utóbbi esetében mind a négy orvosképző egyetemről fogadhat hallgatókat az intézmény. „Erősíteni szeretnénk a klinikai gyakorlóképzést, ennek egyik szegmense éppen a gyakorlókórházakkal kialakítandó egyre szorosabb együttműködés” – mondta a kari dékán.

Dr. Gál János, a Semmelweis Egyetem rektori biztosa köszöntőjében hangsúlyozta: a gyakorló kórházi címet egyáltalán nem könnyű megszerezni, de a Honvédkórház minden tekintetben kiérdemelte azt, írja a lap.

(forrás: honvedelem.hu)
hirdetés

Könyveink