2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Folytatódik a nyári kampány: Az élet nem játék! Adj vért!

Folytatódik az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt közös nyári véradókampánya Az élet nem játék! Adj vért! felhívással.

A nyári hónapokban – a szabadságolások, az oktatási szünet idején –, minden évben csökken a véradók aktivitása. Az idén tovább nehezíti a helyzetet, hogy a járványhelyzet enyhülésével újraindult az élet az egészségügyi intézményekben, így megnőtt a vérkészítmények iránti igény is. Annak érdekében, hogy a következő hetekben is folyamatosan biztosított legyen a vérkészítményre szoruló betegek ellátása, újabb közismert művészek bevonásával folytatódik az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt véradókampánya.

Fotó: OVSZ
Fotó: OVSZ

Dobos Evelin, Fehérvári Gábor Alfréd (Freddie), Péterfy Bori, Pikali Gerda, Pindroch Csaba – Öt nagy kedvenc a hazai művészvilágból. Színpadon, kamerák előtt, reflektorfényben élik az életüket. A hallgatóság és a nézők szeretetét kívánja viszonozni az öt művész azzal, hogy személyes példamutatásával áll a véradás ügye mellé – hiszen megkapni az adományozott vér felhasználásáról szóló értesítést, tudni, hogy egy beteg gyógyulását segítették, vagy épp az életét mentették meg, ugyanolyan jó érzés, mint az előadás végén a felhangzó tapsot hallani. Emberség, önzetlenség, törődés – ők öten véradásukkal hálálják meg a közönség szeretetét. A kampány ideje alatt vért adók között értékes nyereményeket is kisorsolnak. További információk a kampány weboldalán érhetők el.

Véradások előtt érdemes tájékozódni a közelben lévő véradóhelyszínekről és időpontokról a www.ovsz.hu vagy a www.veradas.hu weboldalakon. A véradások járvány alatti feltételeit a www.ovsz.hu/ovsz/veradoknak-szolo-tajekoztatas oldalon érhetik el.

cimkék

hirdetés

Könyveink