2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Fogamzásgátlóval oltják be a menekült lányokat

Az embercsempészek már tizenhárom éves lányokat is kezeltek a szerrel. A veszélyes gyógyszert azért alkalmazzák, mert csaknem minden úton lévő lányt megerőszakolnak, írja a Magyar Hírlap.

A progeszteron nevű hormon nagyobb dózisban, illetve túl fiatal korban alkalmazva előrehozhatja a menopauzát, az embercsempészek már tizenhárom éves lányokat is kezeltek a szerrel. A háború sújtotta vidékekről menekülő lányok Etiópiában vagy Szudánban adatják be maguknak a szert, egy menekülttábor orvosa szerint az eritreai menekültek ötöde részesült ehhez hasonló kezelésben.

A lányok gyakran egyedül, kísérő nélkül vágnak neki az Európába vezető útnak, amelynek során az embercsempészek mellett számos egyéb veszély leselkedik rájuk – az Independent beszámolója szerint a legtöbben tudják is, hogy nagy valószínűséggel meg fogják őket erőszakolni, mire Európába jutnak, így önként fordulnak az embercsempészekhez a veszélyes kezelésekért.

Dr. Helen Rodriguez, a lampedusai menekülttáborban dolgozó nőgyógyász szerint a lányok nem tudják, hogy hosszú távon milyen mellékhatásai lehetnek a kezelésnek. Elmondta, hogy az eritreából érkezett lányok egyötöde nem menstruál a beavatkozás következtében, írja a lap.

hirdetés

Könyveink