hirdetés
hirdetés
2019. augusztus. 17., szombat - Jácint.
hirdetés

Ennyire egészségesek a magyar gyerekek

Az EU-ban élő gyerekek 95,9 százaléka jó vagy nagyon jó egészségügyi állapotnak örvend az Eurostat szerint, írja a Pénzcentrum.

Az Európai Unióban lévő 16 éven aluli gyerekek 95,9 százalékának jó vagy nagyon jó volt az általános egészségügyi állapota 2017-ben - derült ki a Pénzcentrum szerint az Eurostat friss jelentéséből. Magyarország egy százalékkal maradt el az EU-s átlagtól, nálunk a gyerekek 94,9 százaléka vallotta, hogy jó vagy nagyon jó egészségnek örvend, 4,2 százalékuk megfelelőnek tartotta állapotát, és csupán egy százaléka volt azon gyerekek aránya, aki rossz vagy nagyon rossz egészségügyi állapotról számoltak be.

Bár népszámlálás Magyarországon utoljára 2011-ben volt, a KSH 2016-van végzett "kis népszámlálása" szerint, akkor megközelítőleg 1,4 millió 15 év alatti gyerek élt az országban. Ha ehhez a számhoz viszonyítjuk Eurostat 2017-es adatait, akkor elmondható, hogy megközelítőleg 14 000 magyar gyereknek volt nagyon rossz vagy rossz az egészségügyi állapota, míg majd 60 000 gyerekről vallották szülei, hogy egészségügyi állapota "csupán" megfelelő.

(forrás: Pénzcentrum)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink