2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Elhunyt prof. dr. Simonka János Aurél

A Szegedi Egyetem Traumatológiai Klinikájának igazgató professzora türelemmel viselt súlyos betegség következtében hunyt el, írja a Weborvoson dr. Szepesi András.

 Simonka János Aurél a Szegedi Egyetem Traumatológiai Klinikájának pályakezdő orvosából kemény önzetlen munkával, tanulással 20 év alatt a klinika igazgató professzora lett, és 18 évig vezette azt. Gyógyított, tanított, kutatott a kezdetektől a nyugdíjazásáig folyamatosan. A Szegedi Egyetemi Klinika nagyszerű fejlődése, Dél-Dunántúl baleseti és kézsebészeti ellátása még sokáig fogja őrizni keze nyomát és emlékét.

A traumatológusok szakmai közösségeit egész életében aktívan támogatta, évekig vezette a Magyar Kézsebész, majd a Magyar traumatológus Társaságot. Derűs, bizakodó, kollégákhoz, betegekhez egyaránt figyelmes személyisége a megérdemelt tisztelet mellett kiérdemelte a környezete elismerő szeretetét.

Megtisztelő volt számomra, hogy a Traumatológus Szakmai Kollégium keretei között több mint egy évtizedig együtt dolgozhattunk szeretett szakmánk fejlesztése érdekében, közli a lap.

(forrás: WebOrvos, Szegedi Tudományegyetem)
hirdetés

Könyveink