2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Életbiztosítást köt az egészségügyi dolgozóknak a brit kormány

Ingyenes életbiztosítást köt a brit kormány az állami egészségügyi szolgálat (NHS) és a szociális ellátórendszer dolgozóinak arra az esetre, ha a koronavírus-járvány a halálukat okozná.

Matt Hancock egészségügyi miniszter a brit kormány szokásos napi tájékoztatóján elmondta: eddig 21 092-en haltak meg a nagy-britanniai Covid-19-járványban. A halálos áldozatok között van az NHS 82 dolgozója és a szociális ellátórendszer 16 munkavállalója. Közölte: a kormány életbiztosítási programot dolgozott ki, amelynek alapján azoknak az NHS-dolgozóknak és szociális gondozóknak a családja, akik a koronavírus okozta betegségben halnak meg, 60 ezer font (több mint 24 millió forint) juttatásban részesülnek. Természetesen semmi sem kárpótolhatja a családokat szeretteik elvesztéséért, a brit kormány mégis mindent szeretne megtenni a gyászoló családok támogatására. A kormány vizsgálja a program kiterjesztésének lehetőségét más olyan foglalkozási ágakra is, amelyeknek tagjai szintén a koronavírus-járvány elleni közdelem frontvonalában dolgoznak.

Az egészségügyi miniszter tájékoztatása szerint Nagy-Britanniában hétfőig 719 910 szűrővizsgálatot végeztek és 157 149 emberről állapították meg, hogy megfertőződött az új koronavírussal. A szűréssel újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma egy nap alatt 4310-zel emelkedett.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink