2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

Ehud Barak egy orvosi kannabisszal foglalkozó cég élén

Orvosi kannabiszt gyártó cég elnöki székét foglalta el Ehud Barak volt izraeli miniszterelnök, jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű honlap.

Barak az InterCure nevű, orvosi kannabisszal foglalkozó cég globális üzleti kampányának vezetéséért, havonta mintegy negyven órás munkáért tízezer dolláros (közel hárommillió forintos) fizetést fog kapni. Cserébe Izrael legnagyobb orvosi kannabiszt gyártó vállalkozásának külföldi üzleti stratégiáját fogja irányítani.

Az izraeli tőzsdén jegyzett InterCure a Nasdaq nemzetközi tőzsdéjén történő megjelenést mérlegeli, és jelenleg a Canndock nevű hasonló profilú vállalat megvásárlásán dolgozik, amelynek nevét Canndock Pharmára fogja változtatni.     

A Canndock a gyógyászati célú marihuána kutatásának, termelésének és forgalmazásának úttörő vállalata.

Ehud Barak 1999 és 2001 között vezette Izraelt a Munkapárt elnökeként és miniszterelnökként, Benjámin Netanjahu elleni sikeres választási kampányt követően. Később Ehud Olmert, majd Netanjahu kormányában 2007 és 2013 között a védelmi minisztérium élén állt.     

A fizetésen kívül öt százalékos részvényopciót is kap munkájáért a lap szerint. Barak elmondta, az a célja, hogy a vállalat világelsővé váljon a gyógyászati célú kannabisztermékek piacán.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink