2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Együttműködik a MOB és a Bajcsy kórház

A sportpályafutásukat már befejező érmes sportolók, valamint a nyugdíjas sportszakemberek minél hatékonyabb egészségügyi ellátását segítő megállapodást írt alá csütörtökön a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézettel.

Bodnár Attila, a kórház főigazgatója a bejelentés alkalmával tartott sajtótájékoztatón kiemelte: a megállapodás a budapesti lakhellyel rendelkező, visszavonult olimpiai dobogós, a MOB Mező Ferenc Sportbizottsága által segélyezett világbajnoki érmes sportolók, valamint a kiemelkedő sporteredmények elérésében közreműködő nyugdíjas szakemberek ellátását érinti.

"Hivatásunk legszebb feladata, hogy teljesebbé tegyük a megbecsült sportolóink és sportszakembereink életét, s egészséges életet biztosítsunk nekik" – fogalmazott a főigazgató. Hozzátette: a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet rendelkezik olyan diagnosztikus feltételekkel, klinikai fekvő- és járóbeteg ellátással és terápiás lehetőségekkel, amelyek lehetővé teszik a megállapodásban rögzített feladatok magas szintű ellátását. Emlékeztetett rá, hogy a kórház tavaly kapta meg a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara Gyakorló Kórháza címet, továbbá öt osztálya oktató osztályi kinevezéssel is rendelkezik.

Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke hangsúlyozta, hogy a szervezet a teljes olimpiai családért felel, ezért odafigyel a nem aktív olimpikonokra is. Az együttműködés létrejöttében kiemelte Bodnár András ötkarikás bajnok vízilabdázó, a kórház még ma is aktív sebész főorvosának, a MOB Mező Ferenc Sportbizottság elnökének szerepét.

"Bodnár András hosszú ideje dolgozott azon, hogy az olimpiai családhoz tartozó sportolók is megkapják azt az egészségügyi odafigyelést és hátteret, amelyet ők valóban megérdemelnek"  jelentette ki Kulcsár Krisztián, aki utalt arra, hogy azért éppen a Bajcsy Kórházzal állapodtak meg, mert az intézmény közel 90 éve jelen van a magyar egészségügyben, kimagasló humán-erőforrással és infrastrukturális háttérrel rendelkezik, s évente kétmillió embert kezel.

Bodnár András megemlítette, hogy a kórház mindenkori vezetése "egy jó szóra" már eddig is segítségére sietett azoknak a sportolóknak, akik befejezték az aktív pályafutásukat, s így már nem tartoznak a Sportkórház fennhatósága alá. Az eseményen megjelent Nébald György, az Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke, valamint Dömölky Lídia és Gedó György ötkarikás aranyérmes sportolók, s valamennyien köszönetet mondtak a kórháznak a megállapodás létrejöttéért.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink