2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Egészségipar, mint kitörési pont

Az egészségipar a digitalizáció, az új eszközök, a terápiás módszerek és technológiai berendezések megjelenésének köszönhetően fejlődik, így az iparág jó kitörési pont Magyarország számára.

Mindezt Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára mondta a kazah fővárosban, Asztanában tartott szakvilágkiállításon rendezett magyar egészséggazdasági napról. A magyarországi delegáció vezetője közölte: Magyarország részvétele a kazah kiállításon, illetve az egészséggazdasági nap tovább erősíti a magyar és a kazah gazdasági kapcsolatokat.

Elmondta, az egészséggazdasági nap a magyar egészségipart mutatja be, a kilátogató külföldi szakemberek információkat kapnak a magyarországi lehetőségekről. A bemutatják az iparághoz kapcsolódó kutatás-fejlesztési programokat, az orvostechnológiai eszközöket, illetve ismertetik az egészségturizmus és a terápiák, például a lovas terápia közti kapcsolatot.

Pomázi Gyula szerint egyebek mellett a kazah és a magyar egyetemek közötti kutatás-fejlesztési együttműködés, az orvostechnológiai eszközök és berendezések gyártása iránt várható nagy érdeklődés. Hozzátette, felvetődött az is, hogy orvostechnológiai eszközöket és berendezéseket gyártsanak magyar cégek Kazahsztánban.

A helyettes államtitkár felidézte, hogy az asztanai világkiállítás június 10-től szeptember 10-ig tart, központi témája az alternatív energia előállítása és felhasználása, illetve nagy szerepet kapnak az egyes iparágak is, ezért döntöttek az egészségipar bemutatása mellett. Az eseményre Kazahsztán mellett Észtországból, Lettországból, több közép-ázsiai országból, valamint az orosz területekről is érkeztek érdeklődők – mondta.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink