2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Egészségértés Díj 2022: összesen négymillió forintra pályázhatnak

Október 16., vasárnap éjfélig lehet még pályázni az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete által meghirdetett Egészségértés Díjra, amelynek fókuszában idén az egészséggel, egészségmegőrzéssel, gyógyulással kapcsolatos álhírek elleni küzdelem és a hiteles tájékoztatás áll.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) által készített országos reprezentatív kutatás szerint minden második magyar még orvosa felkeresése előtt tájékozódik interneten a tüneteiről, a válaszadók 44 százaléka pedig a konzultációt követően is utánanéz betegségének. Éppen ezért nem mindegy, milyen források állnak a tájékozódni vágyók rendelkezésére és hogyan értelmezik az ott megszerzett információkat. Az egészséggel kapcsolatos álhírek nemcsak a hiteles tartalmakba vetett bizalmat áshatják alá, de veszélyes következményekkel is járhatnak. Mindez feladatot ró a szakemberekre, intézményekre és civilekre, akik napi munkájuk során a magyarok jobb egészségéért, ezáltal a hiteles egészségügyi tájékoztatásért is dolgoznak.

Az ő munkájukat díjazza az idén hetedik alkalommal meghirdetett Egészségértés Díj, amelyre még egy héten át, október 16., vasárnap éjfélig lehet pályázni. A díj fővédnöke 2022-ben Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke, a 2018-as Egészségértés Díj fődíját "Egészségügyi intézmények és szakemberek kategóriában" elnyerő Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, akinek az egészségértés ügye kórházszövetségi, "bethesdás" és személyes elköteleződése is. A legjobb egészségértést fejlesztő projekteket az alábbi zsűri választja ki: Endrei Judit médiaszemélyiség, a Kor-Határtalanul program megalkotója, Kulja András sebész szakorvos jelölt, az Egészségértés Díj 2021-es díjazottja, valamint Dávid Tamás, az AIPM elnöke.

A díjra azok a természetes személyek és szervezetek pályázhatnak, akik 2021. október 1. és 2022. október 31. között Magyarországon futó vagy folyamatban lévő egészségértést támogató aktivitást valósítottak meg. Pályázni a www.egeszsegertes.hu oldalon keresztül lehet, ahol a pályázati feltételek és minden további információ is megtalálható.

(forrás: Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete )
hirdetés

Könyveink