2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

Egészség elvitelre

A Semmelweis Egyetem Egészségfejlesztési Központ Egészség elvitelre című könyve tizenkét, sokakat foglalkoztató egészségügyi kérdéskört dolgoz fel a táplálkozástól kezdve a mozgáson át egészen az addikciókig.

A kiadvány hagyományos módon, valamint személyre szabott segítséget nyújtó kézikönyvként is olvasható. Nemcsak a preventív szemléletű oktatásban és egészségmegőrzésben játszhat szerepet, hanem abban is, hogy az egyetem az egészséges életmód terjesztése terén is előre lépjen – hangzott el a könyvbemutatón.

A Semmelweis Szalonban mutatták be a Semmelweis Egyetem Egészségfejlesztési Központjának Egészség elvitelre című interaktív egészségfejlesztő könyvét. „Hazai és nemzetközi szinten is komoly reputációval rendelkező szakegyetemként megkerülhetetlen, hogy a Semmelweis Egyetem a magyarországi népegészségügyi helyzet javításából is kivegye a részét” – fogalmazott köszöntőjében dr. Merkely Béla. Hozzátette: ezt legfőképp úgy teheti meg, ha új módszerekkel, könnyed hangnemben hívja fel a figyelmet a prevenciós szemléletre, amelynek elterjesztése elengedhetetlen a magyar lakosság várható élettartamának emelkedéséhez. A rektor rámutatott: a könyv elsősorban a laikusoknak szól, azonban az orvosok és egészségügyi szakemberek felelőssége, hogy egészségfejlesztéssel, egészségmegőrzéssel kapcsolatos tanácsokkal lássák el betegeiket.

„Gyakorló háziorvosként nap mint nap tapasztalom, hogy szükség van arra, hogy a páciensek nagyobb szerepet vállaljanak az egészségük megőrzésében” – mondta el köszöntőjében dr. Papp Magor, az Egészségfejlesztési Központ megbízott igazgatója, a könyv főszerkesztője. „Azt tapasztaltam, hogy vannak olyan  korosztályok, amelyeknek igényük van arra, hogy változtassanak az egészségükön. Jobban szeretnék érezni magukat, mert ami addig természetes volt, az többé már nem az. A könyv eredeti inspirációját ez adta. Szerettünk volna sorvezetőt adni azok kezébe, akik egészségtudatosabban akarnak élni” – emlékezett vissza. Hozzátette: a kiadvány ötlete 2019-ben született, az egyetem pedig támogatta az elképzelését, így mintegy 25 szerző és közreműködő segítségével megszülethetett az interaktív egészségfejlesztő könyv. „Mindegy, hogy hány évesek vagyunk, milyen a végzettségünk, milyen életfázisban tartunk, mindannyiunknak megvan az esélye arra, hogy mától jobban érezzük magunkat a bőrünkben, ha úgy döntünk. Ehhez kínálunk segítséget a kiadvánnyal” – mutatott rá. Kiemelte, hogy a könyv tegező formában, könnyed stílusban íródott, ám komoly szakmai munka áll mögötte, hiszen több mint 500 szakirodalmi hivatkozást tartalmaz.

A teljes információ az egyetem honlapján

(forrás: semmelweis.hu)
hirdetés

Könyveink