2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Duális képzés Debrecenben

Tanulás, munka, ösztöndíj és fizetés – ezt nyújtja a Debreceni Egyetem új duális képzése, amelyet az Egészségügyi Kar indít szeptembertől szociális munka alapszakon.

A képzési innováció mindig is jellemző volt az Egészségügyi Karra, a 30 éves múltra visszatekintő szociális munka alapszak duális képzéssé alakítása pedig újabb mérföldkő az intézmény történetében – jelentette be Fábián Gergely a duális képzést bemutató sajtótájékoztatón csütörtökön, az egyetem nyíregyházi campusán. Az Egészségügyi Kar általános és fejlesztési dékánhelyettese elmondta: a szakra felvételiző hallgatók tíz gyakorlati hely közül választhatnak. A három nyíregyházi, két budapesti, egy-egy kisvárdai, jászberényi, dabasi, csákvári és ipolytölgyesi cégnél összesen 12 diák tanulhat és egyben dolgozhat 2019 szeptemberétől.

A duális képzés a gyakorlat-orientált képzés legmagasabb szintű formája, amely az egyetem és a gyakorlati intézményi partnerek együttműködésével valósul meg. A leendő diákok a képzési idő alatt egyszerre lesznek nappali tagozatos hallgatók és munkavállalók, így már pályakezdőként három és fél év munkatapasztalattal rendelkeznek majd – tájékoztatott Szoboszlai Katalin, a Szociális Munka Tanszék vezetője.

A duális képzés leendő hallgatói tanulmányaik ideje alatt munkabért kapnak, munkabéren felüli juttatásokra is számíthatnak, nappali tagozatos diákként jogosultak az állami ösztöndíjakra, továbbá az első tanévben tanulást ösztönző támogatásban is részesülnek.

További részletek az egyetem honlapján

(forrás: Debreceni Egyetem)
hirdetés

Könyveink