2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Covid-kutatás: a valóság elutasítása rontja az egészségi állapotot

A Cambridge Egyetem megvizsgálta, hogy a Covid-dal kapcsolatos összeesküvés-elméletekben való hit befolyásolja-e a megbetegedés esélyét, írja a Napi.hu.

Az eredmények szerint a valóság elutasítása rontja mind az egészségi állapotot, mind az anyagi helyzetet, mind pedig a szociális kapcsolatokat.

A magyarázat egyszerű: aki alternatív valóságban él, az kevésbé veszi komolyan a tilalmakat vagy az egészségügyi szakemberek intelmeit. A kutatás kimutatta, hogy ezek az emberek gyakran fogadtak nagyobb számú látogatót otthonukban vagy látogattak meg zsúfolt bárokat, éttermeket. Emellett nem viselték olyan fegyelmezetten a maszkokat, mint a járványt komolyan vevők.

Az összeesküvés-elméletekben hívőkkel többen megszakították kapcsolatukat, vagy legalábbis ritkították a találkozásokat. Az egyetem kimutatta, hogy azok, akik nem hisznek az összeesküvés-elméletekben nagyobb eséllyel utasítják el a hívőket, mint fordítva. A konspirációkban való hit megbélyegző, csökkent az ilyen emberek társadalmi támogatottsága. Ez pedig bizonyítottan hozzájárult az emberek anyagi helyzetének romlásához, írja a Napi.hu.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés

Könyveink