2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Egy platformon a cipőfűző, a villámcsapás és a fojtogatós szex

Nagyot fut a TikTokon az a videó, amit egy igazságügyi orvosszakértő készített a leggyakoribb halálos, ám elkerülhető balesetekről, írja a hvg.hu.

Karácsony előtt került fel a TikTokra, és már majdnem 1 millió megtekintésnél jár az a videó, amit az új-zélandi igazságügyi orvosszakértő, Judy Melinek készített. A szakember három olyan balesettípust sorolt fel, amelyeket könnyű lenne megelőzni, a figyelmetlenség és/vagy a rossz döntések miatt azonban könnyen halállal végződhetnek.

Az egyik leggyakoribb, megelőzhető halálos baleset abból fakad, hogy az emberek nem kötik be rendesen a cipőfűzőjüket, vagy olyan lábbelit viselnek, ami instabil, és nem lehet benne rendesen egyensúlyozni. Az ilyen esések miatti fejsérülések gyakran halálosak, különösen akkor, ha az illető még alkoholt is fogyasztott előtte.

A másik, szintén gyakori halálozási ok, hogy a viharban az emberek nem húzódnak biztonságos helyre. Mint mondja, ilyenkor nem véletlenül nem szabad fa alá állni, hiszen a villám könnyen lecsaphat rá, mint a legmagasabb tereptárgyra.

A harmadik, szintén gyakori halálozási okként a fojtogatós „játékokat” említette a szakember. Az ilyen szexuális játékok azért veszélyesek, mert nem tudni, mikor válik eszméletlenné a másik. Ha pedig egyedül van valaki, akkor senki sem fogja tudni őt megmenteni, ha véletlenül beütne a baj – írja a hvg.hu.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink