2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Cáfolják a közös orvosegyetem tervét

Sem az orvos-, egészségtudományi egyetemek vezetésének, sem a fenntartató minisztériumnak nem szándéka egy közös orvosegyetem létrehozása, közlik a hazai orvosképző egyetemek.

A magyar orvos- és egészségtudományi egyetemek (Debreceni Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem, Szegedi Tudományegyetem) a felsőoktatás, kutatás, betegellátás vezető, nemzetközi szinten is legelismertebb, kiemelt intézményei, melyek igen nagy bizalmat élveznek a magyar lakosság részéről is. Így az egyetemek visszautasítanak minden olyan álhírt, ami a négy orvos- és egészségtudományi egyetem járványügyi veszélyhelyzetben is megmutatkozó példás együttműködését, és az elért sikerek kulcsát jelentő oktatás-kutatás-betegellátás egységét megbontja.

Sem az orvos-, egészségtudományi egyetemek vezetésének, sem a fenntartató minisztériumnak nem szándéka egy közös orvosegyetem létrehozása, ezzel szemben célja a jelenlegi struktúra megtartása mellett a klinikák mint tudományos és oktatási gyakorlóterek további fejlesztése. A magyar orvosképzés és ehhez kapcsolódó kutatás, és kiemelkedő színvonalú klinikai betegellátás sikerének alapja az orvos- és egészségtudományi egyetemek hármas egységének megtartása,tették közzé közösen aláírt közleményben a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Semmelweis Egyetem.

(forrás: Semmelweis Egyetem )
hirdetés

Könyveink