2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Büntetés a szlovákiai egészségbiztosítónak

Az Egészségügyi Ellátást Felügyelő Hivatal az Általános Egészségbiztosító szerződéseinek ellenőrzésekor számos hiányosságot tárt fel, írja a Felvidék Ma alapján a Biztosítási Szemle.

Az ellenőrök mintegy 50 szerződést vettek górcső alá, az egyes szerződések átlagosan 19 utólag megkötött kiegészítést tartalmaztak. Az ellenőrzés közel 40 egészségügyi szolgáltatást nyújtó vállalkozást vizsgált meg, köztük több olyan is akadt, ami már korábban is a médiafigyelem középpontjába került, így a Welix s.r.o., Medical Cassovia s.r.o., Bravia s.r.o., Brilance s.r.o. és az Endotop s.r.o. is.

A hivatali ellenőrzés során az is kiderült, hogy egy speciális kód alapján az akupunktúrás vagy lávaköves kezelést is fizette a biztosító, ami nem volt indokolt, mert ezekre nem terjed ki a közegészségügyi biztosítás. További szabálytalanság, hogy nem indokolták a speciális szolgáltatásokért nyújtott emelt összegű fizetést, valamint a rehabilitációs műveleteket nem a jogosult szakorvos írta fel.

A vizsgálat során feltárt hiányosságokért 15 ezer eurós büntetést szabott ki a hivatal, amely ellen a biztosító fellebbezett, a közigazgatási eljárás során azonban másodfokon is jóváhagyták a büntetést, amely így jogerőre emelkedett, közli a lap.

hirdetés

Könyveink