2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Átadták az Év Medikusa 2021 díjat

Közel 50 pályázó közül a díjat 2021-ben Kotmayer Lili, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karának hallgatója nyerte el.

2021. november 04-én a Medicina Konferencia és díjátadó gálán a többi között átadták az Év Medikusa díjat is, amelyet a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaságtársaság a Magyar Orvostanhallgatók Szövetségével 2019-ben alapított meg. A díj célja elismerni a sikeres egyetemi tanulmányaik mellett kiemelkedő tudományos és közéleti teljesítményt nyújtó orvostanhallgatókat, különös tekintettel azokra, akik sokat tettek az emberekért, a közösségért és aktív résztvevői voltak a Covid-19 járvány elleni küzdelemnek.

Közel 50 beadott pályázat közül, a zsűri értékelése alapján az „Év Medikusa” díjat 2021-ben Kotmayer Lili a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karának hallgatója nyerte el.

Kotmayer Lili már elsőéves orvostanhallgatóként csatlakozott a Semmelweis Egyetem I. sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézetben működő MTA Lendület Molekuláris Onkohematológia Kutatócsoporthoz. Tudományszervezői és tudományos közösségi aktivitás terén is kiemelkedő a teljesítménye, 2018 óta a Semmelweis Egyetem Korányi Frigyes Szakkollégiumának tagja, 2019 óta az I. sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet TDK titkára, a Semmelweis Egyetem Tudományos Diák Tanácsának és Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Programjának tagja. A Covid-19 járvány kezdete óta önkéntes szerződéssel segítette a csökkent kapacitással működő onkológiai betegellátást. A díjhoz 400 000 forint összegű jutalom tartozik.

Év medikusa 2. helyezett szintén a Semmelweis Egyetem hallgatója, Farkas Ferenc Balázs, míg a harmadik helyezést Fejes Alexandrának, a Szegedi Orvostudományi Egyetem hallgatójának ítélte a zsűri.

cimkék

hirdetés

Könyveink