2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Ápolókat díjaztak

Pro Sanitate- és Kossuth Zsuzsanna-díjjal ismerték el az ápolók egészségügyben végzett áldozatos munkáját a Magyar Ápolók Napján Budapesten.

A betegek által igényelt törődést nem az épületek vagy a műszerek nyújtják, hanem az ápolók, ezért a kormány különösen megbecsüli a szakdolgozók munkáját – jelentette ki Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a Magyar Ápolók Napja központi ünnepségén, hétfőn Budapesten.

Az ünnepségen miniszteri elismerést, Pro Sanitate-díjat vehetett át Benkő Lászlóné, Blachné Papp Eleonóra, Fedor Szilvia, Magyar Mónika és Társi Jánosné. Kossuth Zsuzsanna-díjban részesült Bodáné Gyürü Vanda Mária, Boros Károlyné, Schmittné Makray Katalin.

Az ötezer tagot számláló Magyar Ápolási Egyesület, Kossuth Zsuzsannának, a magyar ápolás nagyasszonyának az 1848/49-es szabadságharc alatt nyújtott ápolói tevékenységére emlékezve ünnepli meg évről évre a magyar ápolók napját. A mostani ünnepség volt a záróakkordja a Kossuth Zsuzsanna születésének 200. évfordulója alkalmából tartott emlékévnek.

(forrás: MTI, magyarapolasiegyesulet.hu)
hirdetés

Könyveink