2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Amerikai onkológusok az OOI-ben

A Texasi Egyetem MD Anderson Onkológiai Centrum háromfős delegációja látogatást tett prof. Michael E. Kupferman klinikai és tudományos hálózatfejlesztésért felelős alelnök vezetésével az Országos Onkológiai Intézetben.

A delegáció tagja volt még prof. Lee M. Ellis, az MD Anderson globális képzési program transzlációs gyógyászatért felelős alelnöke és Sarah P. Berger, a globális üzletfejlesztés projektekért felelős alelnök.

A Texas állambeli MD Anderson Onkológiai Centrum egyike az első amerikai komprehenzív onkológiai központoknak, amely egyszerre neves oktatási, betegellátó és kutató központ. A delegációt dr. Lőrinczi Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának a Kárpát-medence magyar oktatásának fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára, prof. dr. Polgár Csaba, az OOI főigazgató főorvosa, illetve prof. Nagy Péter, az OOI tudományos igazgatója fogadta.

Amerika első számú rákcentrumának vezetői kiemelt érdeklődést mutattak a magyar Nemzeti Rákkontroll Program iránt, s miután Polgár Csaba bemutatta az Országos Onkológiai Intézetet, az amerikai küldöttség és az OOI vezető munkatársai egyeztették a két onkológiai intézet közötti jövőbeni együttműködési területeket. Az amerikai onkológusok ismertették az MD Anderson Onkológiai Centrum nemzetközi tevékenységét és az általuk létrehozott onkológiai hálózatot. Nagy Péter, tudományos igazgató beszámolt az OOI-ben folyó tudományos kutatásokról és projektekről. A szakmai megbeszélést követően a delegáció tagjai megtekintették az OOI betegellátó osztályait, a Sugárterápiás Központot, a Sebészeti Központot és a Bőrgyógyászati Osztályt.

hirdetés

Könyveink