2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Koramama-tréning indul Magyarországon

„Adj magadnak egy PICi időt!”

Földvári-Nagy Zsuzsanna, a Koraszülöttekért Országos Egyesület elnöke ingyenes, feldolgozást segítő tréningeket szervez koraszülőknek.

„Ahhoz, hogy adni tudjunk, először nekünk magunknak is kell adnunk, töltekeznünk” – vallja Földvári-Nagy Zsuzsanna, aki 10 évvel ezelőtt életet adott koraszülöttként 610 grammal világra jött kislányának, majd megalapította a Koraszülöttekért Országos Egyesületet (KORE). Saját tapasztalata, hogy nagyon nehéz és hosszú időszak várhat a korababák családjaira a perinatális intenzív centrumokban (PIC), illetve az otthoni ápolás során is, a kisbabák gyarapodása, gyógyulása iránti aggodalmak, bizonytalanságok, tanácstalanság miatt. Hogy tartós támogatást nyújtson az érintett édesanyáknak, 2018-tól havi rendszerességű, ingyenesen látogatható tréningeket szervez országszerte. Az első alkalomra február 24-én szombaton Budapesten kerül sor.

A KORE feldolgozó tréningjein a koraanyukák olyan kérdésekre kaphatnak választ, útmutatást, tanácsokat, mint például hogy mennyit adjanak önmagukból, hogyan tudnak úgy töltekezni, hogy adni is tudjanak, valamint hogyan segíthetnek rajtuk az élmények, a barátok, a szeretet, és akár az idő. De tippeket gyűjthetnek a résztvevők azokban a témákban is, hogyan ne váljanak mártírrá, ne keseredjenek el és hogyan vihetnek örömöket a mindennapokba, valamint milyen módon válhatnak türelmesebbé önmagukkal szemben és korababájuk növekedése szempontjából egyaránt.

A tréningek közvetlenül az anyáknak segítenek, de közvetetten a koraszülöttek fejlődését is szolgálják, hiszen a kiegyensúlyozott, nyugodt szülők a korababájuknak is nagyobb támogatást, több erőt tudnak adni, hozzájárulva ezzel a legkisebbek gyógyulásához is. Az anyaprogramokon emellett a KORE által összeállított, részletes, hasznos, közérthető és aktuális információkat összefoglaló PICi füzetet is megkapják a résztvevők. A KORE a koraszülött központokban töltött időszakot is igyekszik megkönnyíteni, így 2018-ban is – a NaturAqua támogatásával – 13 PIC-ben járul hozzá a családközpontúbb eszközök, helyiségek kialakításához.

(forrás: Koraszülöttekért Országos Egyesület)
hirdetés

Könyveink