2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

A WHO az iskolakezdésről

Bár a gyerekek is terjesztik a koronavírust, az iskolai osztálytermek nem a „fő hozzájárulói” a járvány terjedésének – mondta Hans Kluge, a WHO európai igazgatója.

Kluge a hamarosan Európában és Amerikában is kezdődő iskolakezdés kockázatait kommentálta. Sokan aggódnak ugyanis amiatt, hogy bár a gyerekek általában tünetmentesen kihordják a koronavírus-fertőzést, hazavihetik ezt az idősebb szüleiknek.

„Egyre több az olyan kiadvány, amely arról szól, hogy bár a gyerekek is terjesztik a koronavírust, a járvány inkább a közösségi összejöveteleken keresztül terjed” – mondta Kluge.

Az nem világos, hogy Kluge miért nem számítja közösségi összejövetelnek azt, ha egy iskolában egy tető alatt összegyűlik 500-1000 gyerek, valamint a tanáraik, és nem beszélt az iskolába jutás tömegközlekedési kockázatairól sem. Arra nem tért ki, hogy védekezhetnek az oktatási intézmények, önkormányzatok, kormányok vagy akár maguk a diákok az ellen, hogy hazahordják a szülőknek, nagyszülőknek az esetleges fertőzést.

Az Egyesült Államokban augusztusban már számos iskola kinyitott, majd újra bezárt, amint a koronavírus elkezdett terjedni az intézményekben, írja a Portfolio.

(forrás: Portfolio)

cimkék

hirdetés

Könyveink