2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

A vakcina beadását hamisan igazoló háziorvost tartóztattak le

A letartóztatott háziorvos a gyanú szerint pénzt fogadott el azért, hogy a koronavírus elleni vakcina beadása nélkül igazolja betegei védettségét.

Elrendelte a Kecskeméti Járásbíróság pénteken egy Bács-Kiskun megyei háziorvos letartóztatását, aki a gyanú szerint pénzt fogadott el azért, hogy a koronavírus elleni védőoltás beadása nélkül igazolja betegei védettségét. Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint a letartóztatás elrendelésére a szökés, az elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás nehezítésének veszélye miatt volt szükség.

A közlemény szerint az orvos ellen többrendbeli vesztegetés elfogadása, valamint védettségi igazolvánnyal való visszaélés miatt indult büntetőeljárás. A háziorvos az idén februárban a rendelőjében rendszeresen pénzt fogadott el azért, hogy a COVID-19 vakcina tényleges beadása nélkül igazolja az oltás felvételét. A háziorvos – asszisztense közreműködésével – valótlanul rögzítette az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) információs rendszerében az oltások beadását.

A nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyetértve egy hónapra elrendelte a háziorvos letartóztatását.

A döntés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezett az ellen, az ügyben a Kecskeméti Törvényszék dönt.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink