2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

A tisztifőorvost jelölték egészségügyi miniszternek Ukrajnában

Ukrajnában megérkezett az előterjesztés a parlamentbe, amelyben Viktor Ljasko országos tisztifőorvost jelöli a kormánypárt új egészségügyi miniszternek. Az előző minisztert kedden menesztette a parlament.

Jevhenyija Kravcsuk, a Volodimir Zelenszkij elnök mögött álló Nép Szolgája párt frakcióvezető-helyettese az Ukrajinszka Pravda szerdai beszámolója szerint közölte, hogy pártja már kedden benyújtotta a javaslatot Ljasko kinevezéséről, aki eddig egyben az egészségügyi miniszter helyettesének posztját is betöltötte az országos tisztifőorvosi mellett. Makszim Sztepanovot, aki 2020. március 30-tól volt egészségügyi miniszter, kedden menesztette a parlament Denisz Smihal kormányfő előterjesztése alapján. A miniszterelnök fő kifogása Sztepanov munkáját illetően a koronavírus elleni oltási kampány és az oltóanyagok Ukrajnába szállításának lassúsága volt.

A hivatalosan közölt adatok alapján Ukrajnában az elmúlt napban 5138 új esettel 2 165 233-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 227-tel 48 696-ra. Utóbbi 58-cal kevesebb a megelőző napinál, az azelőttin viszont a halálos áldozatok száma ennek kevesebb mint fele, 109 volt. Eddig 1 899 446-an gyógyultak meg, közülük az elmúlt napban több mint 17 ezren, az aktív betegek száma így tovább csökkent csaknem 12 200-zal 217 091-re. Kórházba ugyanakkor most megint sok, 2269 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, számuk a megelőző napon még csak 999 volt.

A legtöbb új beteget, 567-et ezúttal az ország keleti részében lévő Harkiv megyében jegyezték fel.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink