hirdetés
hirdetés
2019. június. 19., szerda - Gyárfás.
hirdetés

A teljes bevétel a daganatos betegeké

A Daganatos Betegek Bakonyszücsi Lelki Rehabilitációs Otthonának támogatására gyűjt a Müpába szervezett vasárnapi jótékonyság koncerttel a Klauzál Lions Klub.

hirdetés

Az idén harmincéves klub és a Zuglói Filharmónia a mintegy 30 éve működő otthon számára ajánlja fel a koncert bevételét. Az egészségügyi intézmény a gyermekonkológiai központok által kezelt gyerekek, fiatalkorúak és családtagjaik számára a lelki gyógyuláshoz és a szociális beilleszkedéshez nyújt segítséget – olvasható a klub MTI-hez eljuttatott közleményében.

A programban Muszorgszkij Hajnal a Moszkva folyó felett című művét, Csajkovszkij b-moll zongoraversenyét és Carl Orff Carmina Burana című művét hallhatja a közönség. A koncerten a Zuglói Filharmónia zenekara mellett közreműködik Szemere Zita, Varga Donát és Haja Zsolt operaénekes, a Hunyadi János Általános Iskola és a Liszt Ferenc Általános Iskola Gyermekkara, valamint a Szent István Király Oratóriumkórus. Az estet Záborszky Kálmán vezényli.

A Bakos-Tóth Márta kezdeményezésére és szakmai vezetése mellett működő rehabilitációs otthont a Veszprémi Főegyházmegye Veszprémi Érseksége alapította és biztosította működését a bakonyszücsi plébánián. Bakos-Tóth Márta szakmai programja mára európai modellé fejlődött és számos külföldi gyermekonkológiai munkacsoport átvette, valamint adaptálta a helyi viszonyokhoz. A program célja a gyógyult, és a hosszan túlélő betegek bevonásával a testi és lelki megerősítésen túl, a betegek kreativitásának ösztönzése és a szociális beilleszkedés minden oldalú támogatása egy bátorító közegben. A koncert teljes bevételét az otthon kapja.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink