2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

A magyar kórházakról írt a New York Times

New York Times a magyar egészségügy helyzetéről írt, amelyet a hvg.hu szerint az Orbán-kormány sportberuházásaival állít szembe.

Az amerikai lap a megjegyzi, hogy a felcsúti Pancho Aréna Orbán Viktor házának szomszédságában magasodik, miközben a Fejér megyei Szent György kórházban több piszoár nem működik, és nincs szappan a sürgösségi osztályon.

A New York Times a hvg.hu szerint felidézi azt is, hogy Magyarországról rengeteg orvos vándorolt el az utóbbi években, és esett az egészségügyi ellátások színvonala, miközben labdarúgásunknak nem sikerült előrébb lépnie.

Az írás túl sok újdonságot nem tartalmaz annak, aki napi szinten követi a magyarországi eseményeket, a lap által leközölt fotók azonban még jobban érzékeltetik, milyen mostoha helyzetben van a magyar egészségügy.

Így reagált a kormány

Az RTL Híradójának megkeresésére a kormányzati tájékoztatási központ azt közölte:

"A Soros-birodalom folytatja a bevándorlásellenes nemzeti kormány elleni támadást. A New York Times Soros lapja, ami közölte a Soros által pénzelt 444 álhírét." A cikk egyik szerzője ugyanis a 444 angol nyelvű kiadásának munkatársa.

hirdetés

Könyveink