2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

A koronavírus idén az influenza szintjére szelídülhet

Csak idő kérdése, és az új típusú koronavírus nem lesz veszélyesebb a szezonális influenzavírusnál – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

„Csaknem elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor kijelenthető, hogy a Covid-19 már a szezonális influenzával egy szinten kezelhető – a vírus továbbra is veszélyes az egészségre és lesznek halálos áldozatai, ám nem okoz már felfordulást sem a társadalomban, sem az egészségügyi ellátórendszerben” – mondta genfi sajtótájékoztatóján Michael Ryan, a WHO egészségügyi vészhelyzetekkel foglalkozó megbízottja.

A sajtóeseményen a WHO főigazgatója, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz kijelentette: elégedett, mert az elmúlt három év folyamán első ízben mondható el, hogy az utolsó négyhetes periódus heti haláleseteinek száma alacsonyabb volt a három évvel ezelőtti, pandémiának nevezett időszak periódusaihoz képest. Ez azt jelenti, hogy a pandémia időszakához képest ma sokkal jobb helyzetben vagyunk – tette hozzá a Napi.hu szerint, továbbá reményét fejezte ki, hogy a WHO még ebben az évben csökkentheti a jelenleg még a maximális fokozaton tartott egészségügyi vészhelyzet készültségi szintjét.

A WHO 2020. január 30-án hirdette ki a nemzetközi közegészségügyi vészhelyzet legmagasabb fokozatát, és két hónappal később, 2020 márciusában a pandémiát.

(forrás: Napi.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink