2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

A kórházakban lehet a legmelegebb Németországban

Minden középületet legfeljebb 19 Celsius-fokos hőmérsékletre szabad felfűteni az ősszel kezdődő fűtési szezonban, kivéve a kórházak, írja a 24.hu.

Az energiatakarékosság jegyében a kórházak és a szociális intézmények kivételével minden középületet legfeljebb 19 Celsius-fokos hőmérsékletre szabad felfűteni Németországban az ősszel kezdődő fűtési szezonban –jelentette be pénteken Robert Habeck alkancellár, gazdasági miniszter – írja a 24.hu.

A Zöldek politikusa egy szombati interjúban aztán elmondta, hogy tovább szigorítják az ország energiaellátásának biztonságát szolgáló szabályokat. Így az eddig ismertetett – többek között a magántulajdonban álló medencék fűtésének tilalmáról szóló – előírások mellett bevezetik a 19 Celsius-fokos felső határról szóló középület-fűtési szabályt is. Az MTI szerint a készülő miniszteri rendelet azt is tartalmazza majd, hogy le kell állítani az épületek, illetve a műemlékek, szobrok, hidak díszvilágítását, és a reklámhordozó felületeket sem szabad kivilágítani.

(forrás: 24.hu)
hirdetés

Könyveink