2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

A daganatos betegségekről szól az őszi fórum Budaörsön

Az onkológiai ellátás lesz a Budaörsi Egészségügyi Központ „nem csak orvosoknak” szóló őszi konferenciájának témája. Ahhoz, hogy a daganatos betegek időben kapjanak megfelelő ellátást, nem elég az orvosi kiválóság: az is fontos, hogy az ellátórendszer szereplői és a páciensek tájékozottan működjenek együtt – hívja fel a figyelmet a szakmai tanácskozások kezdeményezője, Gamal Eldin Mohamed professzor.

2019. november 8-án másodszor rendezi meg a Budaörsi Egészségügyi Központ „nem csak orvosoknak” szóló egészségügyi konferenciáját. A tanácskozásnak, amely ezúttal a daganatos betegségek előfordulási gyakoriságáról, diagnosztikájáról és terápiájáról szól, a budaörsi városháza díszterme ad otthont. Az előadók a budaörsi szakrendelőben dolgozó főorvosok, akik terápiás munkájuk mellett tudományos tevékenységet is folytatnak.

„A konferencia ezúttal is nyitott minden érdeklődő számára – mondja a Budaörsi Egészségügyi Központ orvos igazgatója, dr. Gamal Eldin Mohamed. – A tavasszal megtartott ortopédiai konferencián kollégáimmal kedvező tapasztalatokat szereztünk: a szakmabeliek hozzászólásai és a laikus páciensek kérdései nagyon is jól megférnek egymás mellett egy ilyen rendezvényen.”

A sorozat előzménye, hogy az egészségügyi központ 2018-ban tematikus konzultációkat szervezett a budaörsi háziorvosok számára a rendelőben dolgozó szakorvosok részvételével a jobb együttműködés érdekében. „Igyekszünk a gyógyító folyamat szereplőit közelebb hozni egymáshoz. A magyar ellátórendszeren (és ellátórendszerben) bizony nem mindig könnyű eligazodni; a páciensek, a családorvosok és a szakorvosok kooperációjában jelentős tartalékok vannak” – fogalmaz Gamal Eldin Mohamed, aki szerint ez fokozottan igaz a novemberi konferencia témájára, az onkológiai ellátásra, ahol döntő az időfaktor, és az optimális terápiás utak megtalálása sem mindig egyszerű.

A Budaörsi Egészségügyi Központ a korai diagnózisok érdekében a közelmúltban terjesztette ki Munkavállalói Egészségkockázati Szűrőprogramját. A szakrendeléseken dolgozó orvosok feladata, hogy daganatos megbetegedés gyanúja esetén a megfelelő központi szakellátásba irányítsák a pácienseket. Emellett 2019 novemberében beindul a budaörsi onkológiai gondozó, egy olyan unikális szolgáltatás, amely helyben kínál konzultációs lehetőséget és támogatást a nehéz élethelyzetbe került betegeknek. A november 8-i tanácskozás egyik előadója éppen az onkológiai gondozó vezetője, dr. Torgyik Pál klinikai főorvos lesz.

A „nem csak orvosoknak” szóló szakmai fórumokra a belépés minden érdeklődő számára ingyenes. A november 8-i rendezvény részletes programjáról, az előadásokról és az előadókról a Budaörsi Egészségügyi Központ honlapján lehet tájékozódni.

hirdetés

Könyveink