2024. április. 20., szombat - Tivadar.

A COVID-19-ről szóló alkotás is szerepel a filmfesztiválon

Online tartják a 17. Verzió Dokumentumfilm Fesztivált, amelynek nyitófilmje, a 76 nap című kínai alkotás a koronavírus-járvány korlenyomata.

Online tartják a 17. Verzió Dokumentumfilm Fesztivált, amelyen idén 39 ország 50 filmjét láthatja a közönség keddtől november 22-ig. Az idei fesztivál filmjeit nem fix időpontban vetítik, mindenki akkor vált jegyet és nézi meg a választott filmet a weboldalon, amikor ideje engedi, közölték a szervezők az MTI-vel.

Az idei nyitófilm, a 76 nap című kínai alkotás a koronavírus-járvány maradandó korlenyomata, amely bepillantást nyújt a pandémia kitörésének legkorábbi napjaiba a kínai Vuhanban.

A magyar alkotók közül látható lesz Szekeres Csaba Hűség című filmje, amely Anna és Antal szerelmét és az Alzheimer-kórral vívott küzdelmüket mutatja be. Schwechtje Mihály Védelem alatt című alkotása egy szociális munkás napjait követi figyelemmel. Oláh Judit Visszatérés Epipóba című dokumentumfilmje pedig egy nyolcvanas évekbeli magyarországi nyári tábor emlékezetébe kalauzol, amely tele van ellentmondásokkal.

A vetítéseken túl idén is lesznek egyéb programok: kerekasztal-beszélgetések, az egyes filmekhez kapcsolódó online közönségtalálkozók és szakmai panelek is. A DocPro és a DunaDock programsorozata pedig olyan területeket mutat be, mint a nők helyzete a dokumentumfilm-iparban vagy a dokumentumfilm-finanszírozás, több európai példán keresztül.

A részletes program a www.verzio.org oldalon érhető el.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés