2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

A brit ápolók sztrájkja a betegekért is folyik

A Royal College of Nursing (RCN) 106 éves története során még soha sem volt akkora sztrájk, mint amekkorára most készül az ápolók szervezete Nagy-Britanniában, írja a 24.hu.

A szakszervezeti tisztviselők szerint karácsony előtt indulhat az egészségügyi szektor valaha volt legnagyobb munkabeszüntetése, írja a 24.hu.

A RCN a napokban hozza nyilvánosságra a múlt héten véget ért szavazás eredményét, az azonban már most kiszivárgott a brit sajtóban, hogy a tagság nagy része a bérkövetelések melletti demonstratív kiállásra szavazott.

Az RCN is azt javasolta a 300 ezres tagságnak, hogy támogassák a sztrájkot. Pat Cullen, az RCN főtitkára szerint az ápolók óriási többsége úgy érzi, nincs jövő egy olyan szakmában, amelyet nem becsülnek meg, és amely nem kap tisztességes bánásmódot. A sztrájk éppúgy szól a betegekért, mint az ápolónőkért. Ebben megvan az egyetértés – mondta Cullen a BBC szerint.

A brit kormány felhívást intézett az ápolónőkhöz, hogy a betegellátás biztonsága miatt fontolják meg a sztrájkot. Oliver Dowden kabinetminiszter azt mondta, hogy a kormánynak jól kidolgozott vészhelyzeti tervei vannak a sztrájk okozta problémák kezelésére.

(forrás: 24.hu)
hirdetés

Könyveink