2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

A Bethesdában is megszólalt Bach muzsikája

A budapesti Bethesda Gyermekkórházban is megszólalt hétfőn a muzsika a Bach Mindenkinek Fesztiválon, amelyet Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából rendeznek meg évről évre.

A zene olyan egyetemes nyelv, amely képes hidat teremteni az emberek és a kultúrák között, emellett a szeretet nyelve is, amely a családokat és az elesetteket is megszólítja – hangsúlyozta Csányi Péter, az egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkár a koncert előtt. A helyettes államtitkár felidézte, hogy a fesztivált immár ötödik éve rendezik meg, de ez az első alkalom, hogy egészségügyi intézményekben is megszólalhatnak az ingyenes produkciók.

A héten szerte az országban sok helyszínre eljut a program, sok kórházban felhangzik majd Bach zenéje – közölte a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója. Velkey György emlékeztetett: a fesztiválon a Bethesda Gyermekkórház lélegeztetőgép-vásárlásához gyűjtenek adományt.

A hétfői rendezvényen részt vett és a közönséget köszöntötte Páva Hanna, az ÁEEK főigazgató-helyettese, Kovács Zalán László fesztiváligazgató, tubaművész és Márta István zeneszerző, a Magyar Fesztiválszövetség elnöke.

A Bach Mindenkinek Fesztivál 71 település 250 helyszínén, egyebek mellett aluljárókban, tereken és templomokban mintegy 3 ezer fellépő művész közreműködésével valósul meg szerte a Kárpát-medencében március 16. és 25. között. A programok ingyenesek, de egyes koncertekre regisztrálni kell.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink