2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

2001 után születettnek legyen tilos!?

Az ausztráliai Queensland állam egészségügyi minisztere nyitott az állam rákellenes szervezetének ötletére a generációs tilalomról, írja a Faktor.

A rákellenes szövetség teljes dohányzási tilalmat javasol a 2001 után született gyerekeknek. Cameron Dick miniszter azt mondta, nem zárkózik el az ötlettől, de előbb megvárná a hatását az állam új dohányzásellenes törvényeinek.

Queensland államban 30 százalékról 15 százalékra csökkent a dohányzó felnőttek száma az utóbbi 15 évben. Biztos benne, hogy az új törvény tovább csökkenti az arányt.

A parlamentben nemrég fogadtak el egy új törvényt, amely megtiltja a dohányzást a buszmegállókban és a taxiállomásokon, a bevásárlóutcákban, a gyermekgondozási intézmények közelében, a gyerekek sportrendezvényein és a gördeszkaparkokban. Az idősotthonokban is csak a dohányzásra kijelölt helyeken szabad rágyújtani.

A rákellenes szövetség elnöke üdvözölte a törvényt, de szerinte ennyi nem elég. Az ő javaslatuk szerint azok a fiatalok, akik idén töltik be a 15. életévüket, soha nem dohányozhatnának legálisan, ami végleg leszámolna a cigaretta jelentette veszéllyel, írja a Guardian alapján a faktor.hu.

(forrás: faktor.hu)
hirdetés

Könyveink