A North Carolina State University kutatói a Journal of Toxicology and Environmental Health folyóiratban megjelent cikkükben arra a következtetésre jutottak, hogy egy széles körben használt szukralóz mesterséges édesítőszer genotoxikus hatású lehet
Szemben egy friss tanulmánnyal, a Nemzetközi Édesítőszer Szövetség szerint az alacsony kalóriatartalmú édesítőszerek segítséget nyújthatnak a testsúly karbantartásában.
A mesterséges édesítőszerek hosszú távon kapcsolatba hozhatók az elhízás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a szívbetegségek kockázatának növekedésével.
Sorozat a sorozatban következik, előreláthatóan négy tételben, a cukroktól a cukorpótlókon át az édesítőszerekig, azok vélt és valós, pozitív és negatív hatásaival bezárólag.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?