hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 29
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2019-08-02

A kórházak soron kívüli igényeit a fenntartó a vis maior keretből állja, derül ki a Napi.hu szerint Rétvári Bence államtitkár írásbeli válaszából.

#2
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés >> Medical Tribune Április
2019-07-17

Magyarországon világviszonylatban is nagyon magas az amputációk száma. Egy új szabályozási és finanszírozási javaslatcsomag célja, hogy, növekedjen elégedettsége, javuljanak az életkilátásaik, az életminőségük, rehabilitálhatóságuk, munkaképességük, a közpénzek felhasználásának hatékonysága és az esélyegyenlőség a korszerű terápiához való hozzáférésben, továbbá, hogy csökkenjen a visszafordíthatatlan kimenetelű amputációk száma.

#3
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés >> Medical Tribune Február
2019-05-15
#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-05-09

A PharmaOnline szerint a nervus trigeminus ingerlése olyan minimális rizikóval járó non-invazív eljárás, amely előnyöket kínálhat a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar kezelésében.

#5
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2019-04-25
#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-11-08

Kinek (lehet) jó az immunterápia? Örökölhető-e a rák? Mivel és mennyire vagyunk képesek csillapítani a rosszindulatú daganatos betegségekben szenvedők fájdalmait? Ilyen és ehhez hasonló kérdések is szóba kerültek a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság jubileumi konferenciáját megelőző betegnapon.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-05-07

A fokozott migráció és a globalizáció világában a kulturális pszichiátria egyedi mentális egészségügyi ellátást kíván biztosítani a különböző etnikai vagy kulturális háttérrel rendelkező betegek számára.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-03-07

Magyarországon kilenc egyházi fenntartású járó- és fekvőbeteg-ellátó intézményt finanszíroz az állam, írja a Világgazdaság.

#9
Kvíz a Medical Online 2017. áprilisi Trombózis rovatához Kvíz a Medical Online 2017. áprilisi Trombózis rovatához
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2017-04-21

A randomizált klinikai tanulmányok pozitív eredményei alapján rohamosan nő a nem K-vitamin-antagonista véralvadásgátó gyógyszerek használata a mindennapi klinikai gyakorlatban, ezzel párhuzamosan gyűlnek a "real world" tanulmányokból származó adatok, melyek megerősíthetik az RCT-kből származó bizonyítékokat a heterogén betegcsoportokban is.

#10
Kvíz a Medical Online 2016. szeptemberi Trombózis rovatához Kvíz a Medical Online 2016. szeptemberi Trombózis rovatához
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2016-09-14

A vénás tromboembóliás (VTE) kórképek (legismertebb formái a mélyvénás trombózis és a pulmonalis embólia) gyakori betegségek, melyek – elsősorban a pulmonalis embóliában előforduló akut hemodinamikai zavar miatt – akár az életet is veszélyeztetik. Egyes tanulmányok ugyanakkor krónikus betegségként is tekintenek a vénás tromboembóliákra az ismétlődés magas aránya miatt. Kezelésük alapja véralvadásgátló gyógyszer alkalmazása. A használható gyógyszerek palettája a kis molekulatömegű heparinok (LMWH) és a K vitamin antagonisták (KVA) mellett a direkt orális antikoagulánsok (DOAC) megjelenésével jelentősen kibővült. Mindezen szerek adagolási módja (dozírozása) jól meghatározott, még ha szerenként különböző is; ugyanakkor a kezelés időtartamát illetően az irányelvek és a mindennapi orvosi gyakorlat jelentős eltérést mutatnak. Jelen összefoglalóban a véralvadásgátló kezelés időtartamáról olvashatnak egy rövid kivonatot.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Legjobb esetben ezekre a kérdésekre nem kerül sor, mert a beteg időben kap tájékoztatást, illetve megelőző válaszokat a benne később megfogalmazódó kérdésekre. Ha mégsem, akkor íme a GYIK rovat!

A waterlooi egyetem frissen közzétett kutatásának eredményei szerint segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik.