hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 54
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2024-03-27

A kora tavaszi fák pollenjének mennyisége várhatóan hétvégére lecsökken, míg a nyírfapollen koncentrációja jelentősen emelkedni fog.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2023-09-13

Továbbra is nagyon magas a parlagfű pollenkoncentrációja az országban, tart az allergén gyomnövény virágporszórásának csúcsidőszaka.

#3
Medical Online >> Háziorvostan
2023-09-04

A parlagfű tudományos nevét Carl Linné (1707−1778), a híres svéd botanikus, a kettős nevezéktan megalkotója adta, 1753-ban.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2023-08-29

A hét elején a parlagfű virágporának koncentrációja országos átlagban nagyon magas, ugyanakkor a lehűlés hatására enyhülhetnek az allergiás tünetek.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2023-08-09

Minden 2. honfitársunk allergiás valamire, a pollenallergia tízből három magyart érint – mutatják a Sterimar friss, reprezentatív felmérésének adatai.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2023-07-20

A parlagfű pollenkoncentrációja a jövő hét végén több helyen is elérheti a tüneteket okozó közepes szintet, így megjelenhetnek az allergiás tünetek is.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2023-04-27

Szimulációk szerint a század közepére, azaz már akár 20 év múlva több mint megduplázódhat Európában a parlagfűre érzékeny emberek száma.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2023-04-12

Enyhébb az idei tavaszi pollenszezon a tavalyinál, írta a Nemzeti Népegészségügyi Központ az MTI-nek szerdán küldött közleményében.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2023-01-13

Az enyhe időjárás miatt megkezdődött az idei pollenszezon, a mogyoró virágpora már eléri az allergiás tüneteket kiváltó közepes szintet.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-10-28

Az első fagyokkal véget ér az idei parlagfűpollen-szezon, ezt az időszakot ebben az évben átlagos pollenterhelés jellemezte, közölte az NNK.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?