hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 13
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2019-01-11

Miközben az egészségügyi technológia rohamosan fejlődik, a potenciális anyák száma meredeken csökken Magyarországon, írja a VálaszOnline.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-01-07

A férfi spermájának nagyobb mértékű DNS-károsodása okozhatja a nőknél a többszörös vetélést, derítették ki brit kutatók.

#3
Kvíz a Medical Online 2016. decemberi Háziorvostan rovatához Kvíz a Medical Online 2016. decemberi Háziorvostan rovatához
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2016-12-20

A háziorvosok gyakran találkozhatnak a problémával: fertilis korú párnál csak nem akar beköszönteni a gyermekáldás, annak ellenére, hogy rendszeresen védekezés nélkül élnek házaséletet. Ha a sikertelen időszak meghaladja az egy évet (35 éves kor felett a hat hónapot), foglalkozni kell a meddőséggel. Megfelelő diagnózis és ennek alapján célzott kezelés hiányában a probléma spontán csak ritkán oldódik meg.

#4
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2016-12-20

A vizsgálat adatai alapján jelenleg is széles körben vizsgálnak immunológiai tényezőket meddőségben, azonban további kutatások szükségesek evidence-based diagnosztika és terápia felállításához. Ausztráliában és az Egyesült Államokban az endokrinológiai praxisok 10−30%-a hirdet immunvizsgálatokat és -terápiát meddő betegei számára. A nemrégiben elvégzett vizsgálatok és metaanalízisek szerint azonban e gyakorlatnak csekély vagy nem igazolt a hatásossága.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-03-25

Az antifoszfolipid szindróma (APS) okozhat ilyen tragédiát az anyák életében. Sokszor nem ismerik fel a betegséget.

#6
Kvíz a Medical Online 2016. márciusi Háziorvostan rovatához Kvíz a Medical Online 2016. márciusi Háziorvostan rovatához
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2016-03-02

A klasszikus értelemben vett nemi hormonok mellett fontos hangsúlyozni, hogy a gonadotrop hormonok: az FSH és LH meghatározására is általában a nemi hormonokkal egy időben kerülnek meghatározásra, amikor az infertilitás kivizsgálása miatt történik mintavételezés.

#7
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2015-03-17

A női infertilitás prevalenciája az életkor előrehaladásával rohamosan nő, 35−39 éves életkorban minden harmadik nőt érint, ugyanakkor sokan halasztják későbbre az első gyermekvállalást, nemritkán a 35 éves életkor utánra.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-08-16

A szülő nők átlagéletkora Magyarországon 31-32 év, de a Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján már tíz százalék körüli a 38 év felett szülő nők aránya.

#9
Hypothyreosis a klinikai gyakorlatban 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-07-09

A pajzsmirigy alulműködés az egyik leggyakoribb endokrinológiai betegség, amely minden életkorban, mindkét nemben kialakulhat, bár leggyakrabban nőkben 40 év fellett fordul elő. Felismerése sokszor ütközhet nehézségbe.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-01-09

A Nottinghami Egyetem kutatói kimutatták, hogy ha a terhesség korai szakaszában lassan növekszik a magzat, nagyobb a vetélés kockázata.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Évek óta tartó országos folyamat, hogy egyre nő azoknak a praxisoknak a száma, amelyekben nincs állandó háziorvos. A kormány látja ugyan a problémát, de nem sikerül visszafognia a folyamatos fogyást.

A GDPR-ral kapcsolatos magyar jogszabályi környezetet módosító salátatörvény számos rendelkezést igazított ki az európai adatvédelmi szabályozásnak megfelelően.