hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 13
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-06-13

A thrombocyták fontos szerepet játszanak a normális homeosztázis fenntartásában; a thrombocyták méretének pontos meghatározását tartják a thrombocyta-funkció determinánsának és markerének.

#2
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2013-10-11

A hemosztázis, az érrendszer és a gyulladás szoros, anatómiai és funkcionális összefonódásai számos összetett betegség – köztük az aterotrombózis – alapját képezik.  Egy holland munkacsoport összefoglalta e rendszerek mélyreható szerepét.

#3
Az artériás trombusképződés kettős mechanizmusa 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2013-10-10

Az arterioszklerózis gyakran az érlumen átmérőjének érdemi csökkenése nélkül kialakuló, megrepedésre hajlamos plakk képződéséhez vezető állapot, amely sokszor megelőző klinikai tünetek nélkül, egyből akut koronária szindrómaként diagnosztizálnak. 

#4
A vérlemezke-gátló szerek alkalmazása diabetes mellitusban 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-05-22

A cardiovascularis történések megelőzésének problémáiból szerzőnk alább egyet, a cukorbetegséggel kapcsolatos problémát ragadja ki.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-05-22

Világszerte az acetil-szalicilsav az egyik leggyakrabban alkalmazott készítmény, amelynek a gyógyításban történő alkalmazása évezredekkel ezelőttre nyúlik vissza

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-04-24

A diabetes mellitust makro- és mikrovaszkuláris szövődmények kísérik (koszorúér-betegség, ischaemiás stroke, perifériás artériás betegség, nephropathia és retinopathia). A thrombocyták kulcsszerepet játszanak az aterogenezis folyamatában és a trombotikus komplikációk létrejöttében cukorbetegeknél.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-11-24

Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért 2011 kitüntetettje, a DE OEC professzorainak szavazata alapján Sir Salvador Moncada, Európa legeredményesebb kutatója.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-11-24

Kilencedik alkalommal adják át 2011. november 24-én a Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért kitüntetést. A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának díját idén Sir Salvador Moncada kapja.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-05-17

A szexuális tevékenység kardiovaszkuláris hatásai

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-09-13
Hogyan befolyásolják a tápanyagok és az élelmiszerek különböző összetevői a gének átíródását, a fehérjék bioszintézisét és az anyagcserét – az ezzel foglalkozó nutrigenomika manapság a táplálkozástudomány legforróbb területe. A cél itt is az egyedi genetikának legmegfelelőbb „környezet”, az egyénre szabott táplálkozás kialakítása, ahogy a farmakogenomika célja is az egyénre szabott gyógyszerezés létrehozása.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A waterlooi egyetem frissen közzétett kutatásának eredményei szerint segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik.

Vannak élethelyzetek, amelyeket nem kíván megismerni az ember. lyen a sürgősségi egységek érkező oldala is.