hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 31
#1
Medical Online >> Rovatok >> Elhízás
2018-10-08

Az 5A módszer időtakarékos, gyakorlatias megközelítés az obezitás szűréséhez és az életmódváltást segítő tanácsadáshoz.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-06-14

Azok a gyerekek, akik 6–8 éves korukban fizikailag aktívak, pár évvel később kisebb eséllyel lesznek depressziósak, írja a PharmaOnline.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-04-04

A mitokondriális betegségek ugyan külön-külön a ritka kórképek közé tartoznak, összességében mégis jelentős betegségcsoportról van szó.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-10-19

Francia tudósok állítják, rájöttek, mi okozza a diszlexiát: az érintettek szeme működik rendellenesen. A gyógymódról a hvg.hu ír.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-05-17

Az idősek agyát visszafiatalítja, a serdülőkét viszont összezavarhatja a marihuánafogyasztás. A Nature Medicine tanulmánya a kender pszichoaktív összetevőjének hatását vizsgálva a tanulási kapacitás és a memória növekedését igazolta, míg a Journal of School Health cikke szerint a kannabiszfogyasztás középiskolásoknál a tanulási hajlandóság csökkenésével jár együtt.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-03-21

Nem jelentkeztek autista vonások azoknál az egereknél, amelyeknek az anyja D-vitamin pótlást kapott a vemhesség alatt.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-12-19

Az Egyesült Királyságban mostantól megengedik, hogy egy újszülöttnek két anyja is lehessen, jelentette a BBC alapján az Index.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-07-16

A kutatók reményei szerint az újszülöttek hallásvizsgálata során is alkalmazható lesz az a módszer, amit az írás-olvasási nehézségek előrejelzésére dolgoztak ki hároméveseknek – adja hírül az MNO.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-09-29

Van, amiben elsők vagyunk Európában: állami megállapodás rögzíti az együttműködés fontosságát az ayurvedikus gyógyászat területén India és Magyarország között. Kinek kell és mire jó az ayurveda?

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-03-26

Puskás Ferenc, Ronald Reagen, Agatha Christie, Peter Falk… és folytathatnánk a sort. Mi a közös valamennyiüknél? Mindannyian Alzheimer-kórral élték le életük utolsó éveit.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Évek óta tartó országos folyamat, hogy egyre nő azoknak a praxisoknak a száma, amelyekben nincs állandó háziorvos. A kormány látja ugyan a problémát, de nem sikerül visszafognia a folyamatos fogyást.

A GDPR-ral kapcsolatos magyar jogszabályi környezetet módosító salátatörvény számos rendelkezést igazított ki az európai adatvédelmi szabályozásnak megfelelően.