hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 32
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2019-10-04

Danielle Rizzo mindkét gyermeke ugyanattól a spermadonoról fogant, és mindkettőjüket autizmussal diagnosztizálták. Az Index írása.

#2
Medical Online >> Rovatok >> elhízás
2018-10-08

Az 5A módszer időtakarékos, gyakorlatias megközelítés az obezitás szűréséhez és az életmódváltást segítő tanácsadáshoz.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-06-14

Azok a gyerekek, akik 6–8 éves korukban fizikailag aktívak, pár évvel később kisebb eséllyel lesznek depressziósak, írja a PharmaOnline.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-04-04

A mitokondriális betegségek ugyan külön-külön a ritka kórképek közé tartoznak, összességében mégis jelentős betegségcsoportról van szó.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-10-19

Francia tudósok állítják, rájöttek, mi okozza a diszlexiát: az érintettek szeme működik rendellenesen. A gyógymódról a hvg.hu ír.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-05-17

Az idősek agyát visszafiatalítja, a serdülőkét viszont összezavarhatja a marihuánafogyasztás. A Nature Medicine tanulmánya a kender pszichoaktív összetevőjének hatását vizsgálva a tanulási kapacitás és a memória növekedését igazolta, míg a Journal of School Health cikke szerint a kannabiszfogyasztás középiskolásoknál a tanulási hajlandóság csökkenésével jár együtt.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-03-21

Nem jelentkeztek autista vonások azoknál az egereknél, amelyeknek az anyja D-vitamin pótlást kapott a vemhesség alatt.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-12-19

Az Egyesült Királyságban mostantól megengedik, hogy egy újszülöttnek két anyja is lehessen, jelentette a BBC alapján az Index.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-07-16

A kutatók reményei szerint az újszülöttek hallásvizsgálata során is alkalmazható lesz az a módszer, amit az írás-olvasási nehézségek előrejelzésére dolgoztak ki hároméveseknek – adja hírül az MNO.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-09-29

Van, amiben elsők vagyunk Európában: állami megállapodás rögzíti az együttműködés fontosságát az ayurvedikus gyógyászat területén India és Magyarország között. Kinek kell és mire jó az ayurveda?

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az alant vázolt gondolatmenettel nem szeretném támadni az orvosi ügyeletben dolgozó kollégákat.

Rendkívül rosszul szervezett a mentőellátás Budapesten, hiszen maga a mentésirányító is elismeri a videó végén, hogy nem tud egy órán belül mentőt küldeni Budapest belterületére.