hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2019-06-18

A Pécsi Tudományegyetem 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központja a maga nemében egyedülálló intézmény az országban, írja a GyártásTrend.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-05-16

Az MTA kutatói által kidolgozott szimulációs szoftver alkalmas az adaptív immunválasz saját/nem-saját megkülönböztetésének elemzésére.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-11-07

A programban a gyógyíthatatlan betegek utolsó óráit lehet átélni, annak minden félelmével és megpróbáltatásaival együtt, közli a GyártásTrend.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-07-14

A repülés és a hadiipar már évek óta alkalmazza a rizikómentes, életszerű környezetben zajló szimulációt, amely most az egészségügyben és orvostudományban vetette meg a lábát.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-01-16

Messze van még az emberi agy lemásolása – állapítja meg az SG.hu, amikor beszámol egy az emberi agy tevékenységének modellezésére irányuló újabb kisérletről.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-02-27

A medikusok gyakorlati képzését segítő orvosi készségfejlesztő központot alakítottak ki a szegedi egyetemen – tudatta az MTI.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-08-04

A csípő degeneratív ízületi elváltozásai a csont- és porcrészek deformálódásához, kopásához vezetnek. E kórképek legmeghatározóbb tünete a fájdalom, amely a folyamat előrehaladtával egyre elviselhetetlenebbé válik. Következménye, hogy a beteg mozgása beszűkül, illetve az állandó fájdalom miatt képtelenné válik mindennapi feladatainak ellátására.

#8
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2010-07-30

Magyarországon három orvosi, egy pszichológiai és egy asztrobiológiai kutatócsoport foglalkozik az egészséget érintő, űrtudományhoz köthető témákkal, eredményeiket használhatjuk az onkológiától kezdve a szédülő betegek és a központi idegrendszeri sérülést szenvedettek diagnosztikáján és rehabilitációján át az egészségügyi intézetekben működő kiscsoportok pszichológiai monitorozásáig.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-07-24

A csípő, a térd degeneratív ízületi elváltozásai a csont- és porcrészek deformálódásához, kopásához vezetnek. E kórképek legmeghatározóbb tünete a fájdalom, amely a folyamat előrehaladtával egyre elviselhetetlenebbé válik. Következménye, hogy a beteg mozgása beszűkül, illetve az állandó fájdalom miatt képtelenné válik mindennapi feladatainak ellátására. Érthető tehát, hogy a megoldás régóta foglalkoztatja az orvostudományt.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2009-09-30
Az Amszterdami Egyetemen már mintegy 5 éve működik az a virtuális érsebészeti rendszer, amely az erőforrásigényes szimulációs és virtualizációs műveleteket egy több számítógépből álló „rács” – vagy új keletű kifejezéssel „felhő” – segítségével végzi.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Legjobb esetben ezekre a kérdésekre nem kerül sor, mert a beteg időben kap tájékoztatást, illetve megelőző válaszokat a benne később megfogalmazódó kérdésekre. Ha mégsem, akkor íme a GYIK rovat!

A waterlooi egyetem frissen közzétett kutatásának eredményei szerint segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik.