hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 4
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-04-10

Elengedi az SE a szakképzés térítési díját a gyakorlatukat a klinikán töltő orvosoknak, míg másoktól behajtják azt – értesült a Magyar Nemzet.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-01-02

Belehúzott az év végén a kormány, s egyetlen rendeletével húsz egészségügyi, illetve az ágazatot érintő jogszabályt módosított.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-07-05

A háziorvosokra számos olyan feladat hárul, amelyet nem az egészségpénztár, hanem az érintett magánszemély vagy hivatal finanszíroz. Az új térítési díjakat tartalmazó tervezet szerdán került nyilvánosságra, s mint kiderült: elillant az orvosok reménye: nagyobb léptékű díjemelésre ezúttal sem kerül sor.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2008-06-13
A KDNP felszólítja az egészségügyi minisztert és az orvosi egyetemeket, találjanak méltányos és elfogadható megoldást arra, hogy a szakképesítéssel már rendelkező orvosoknak további szakképesítés megszerzésekor ne kelljen közel egymilliós évi térítési díjat fizetniük. Őszre készül el a szaktárca a szakképzési rendszer teljes áttekintésével - derült ki az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának legutóbbi ülésén.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar egészségügy olyan, amilyen, a magyar kórházak meg pláne. Balázs rövid történetében így aztán nem is elsősorban a klagenfurti kórház felszereltsége az érdekes, hanem az, ahogyan a nem túlhajszolt, nem kizsigerelt orvosok és ápolók hozzáállnak a beteghez.

Már tíz évvel ezelőtt is eszement zsúfoltság jellemezte az Országos Onkológiai Intézet reggeli folyosóit, ahol hömpölygött a végeláthatatlan tömeg.