hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 262
#1
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2018-02-13

A Német Szövetségi Sugárvédelmi Hivatal számon tartja, hogy a különböző készülékek milyen mértékű sugárzást bocsátanak ki, közli a 24.hu

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-01-05

Miközben számos olyan vizsgálat van, amelyet kizárólag SPECT-tel lehet elvégezni, illetve a diagnózis felállításához elegendő lenne a PET/CT-nél jóval olcsóbb eljárást alkalmazni, a nukleáris medicinának ez az ága méltatlanul kevés figyelmet kap.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-01-02

Tavaly egy kutatócsoport 115 évben maximalizálta az ember várható élettartamát, mások szerint ez az idő meghosszabbítható, írja a Magyar Idők.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-12-14

Való élet vizsgálat keretében mutatták ki a mágneses mezőből származó nem-ionizáló sugárzás egészségkárosító voltát, írja a Scientific Reports tanulmánya. A nem-ionizáló sugárzás számos környezeti forrásból eredhet, így elektromos vezetékekből, transzformátorokból, drótnélküli eszközökből és hálózatokból.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-12-08

A MedAustront a CERN-nel, a Svájcban lévő Európai Nukleáris Kutatási Szervezettel együttműködve fejlesztették, közölte a HáziPatika.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-11-23

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség, az Országos Atomenergia Hivatal, valamint több nukleáris biztonsági hatóság és intézet szerint is elenyésző az egészségügyi kockázata a radioaktív szennyeződésnek.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-10-05

Az utóbbi évek egyik legnagyobb módszertani áttörésének nevezte a krio-elektronmikroszkópiát Závodszky Péter.

#8
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-09-25

Magyarország kórházat épít Vietnamban, Can Tho városában, ahol 60 millió euróból 500 ágyas onkológiai kórház készül.

#9
Medical Online >> Rovatok >> Neuroendokrin tumor >> Felismerés
2017-09-21
#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-08-03

A rákkialakulás mutáció-centrikus modellje olyan gyógymód kifejlesztését várja el, ami reálisan megvalósíthatatlan, és elvonja a kutató-közösség erőforrásait a szöveti mikrokörnyezetet figyelembe vevő, több terápiás sikerrel kecsegtető megközelítéstől, írja a Cancer Research cikke.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az egészségügyi szakdolgozók 77,5 százaléka ugyan elégedett jelenlegi beosztásával, 74,6 százalék azonban úgy érzi, hogy a társadalom részéről sem erkölcsi, sem szakmai elismerést, megbecsülést nem kap – derül ki egy eddig még nem publikált szakdolgozat kérdőívének eredményeiből.

Az egészségértés fejlesztését interdiszciplináris módon lehet és kell megközelíteni. A megoldás kialakításából nem vonhatja ki magát az egészségügy és az orvostársadalom sem.