hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 33
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-03-13

Az idegek csökkenő mennyiségén múlhat a láb izmainak természetes időskori gyengülése egy nemzetközi kutatócsoport szerint.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-01-30

110 éve született Selye János, a stresszelmélet atyja, aki 1936-ban közzétett publikációjával tette ismertté a jelenséget, emlékeztet a hirado.hu.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-11-17

Az MSTO1-nek eddig nem vizsgálták az emberi vonatkozásait, csak baktériumokban írták le a hatását, írja a semmelweis.hu.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-06-20

Stephen Hawking-medállal ismerik el azokat a szakembereket, akik a legjobbnak bizonyulnak a tudomány közvetítésében az emberek felé.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-11-02

Egy szemészeti műtéteknél használatos készítmény okozott vakságot 13 betegnél, és súlyos szemkárosodást további 28 esetben Spanyolországban - írják a spanyol lapok a hatóságokra hivatkozva.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-12-03

Könnyebben, és az eddigieknél gyorsabban kommunikálhat egy új technológia révén Stephen Hawking, a világhírű brit elméleti fizikus, aki idegsorvadása miatt beszédképtelen.

#7
Medical Online >> Ketosteril
2014-09-02

A ketodiéta kifejezés a fehérjék és fehérje-előanyagok (ketosav-aminosav) optimalizált bevitelét jelenti. Az optimalizálás alatt azt értjük, hogy egyrészt csökkentjük a válogatás nélküli fehérjék fogyasztását (ez az alacsony vagy csökkentett fehérjetartalmú diéta), másrészt célzottan pótoljuk a ketosavakat és aminosavakat egy, a veseelégtelenség anyagcsereigényére adaptált készítménnyel. Mindkét tényezőnek önálló jelentősége van.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-09-02

Fellendítette a jégkocka-üzletet az Ice Bucket Challange, azaz a jegesvödör kihívás, amelynek eredeti célja, hogy pénzt gyűjtsenek egy ritka betegség kutatásra, gyógyítására – írja a Napi Gazdaság.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-10-29

Az Alzheimer-kórhoz köthető tizenegy új gént azonosítottak a tudósok a betegség genetikai hátterét vizsgáló eddigi legnagyobb kutatás során.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-07-13

A DNS hibájának kijavításával gyógyítottak meg Olaszországban három gyermeket betegségükből, amely miatt se járni, se beszélni nem tudtak - adta hírül egy új tanulmány.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bár a sárga és vörös színekben pompázó növények színanyagai már évszázadok óta foglalkoztatták a tudósokat, a színt adó vegyületek kutatása csak mintegy száz éve, az A-vitamin (retinol) felfedezését követően kapott igazi lendületet.

Készítettünk egy könnyen érthető tájékoztatót is a sürgősségi és kötelező gyógykezelés eljárásáról, valamint arról, hogy milyen jogok illetik meg a pszichiátriára kerülő embereket.