hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 36
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-12-07

A gyermekek mintegy 30 százalékát érintik az alvászavarok, amelyeket igen kis számban derítenek fel, mert gyakorta bagatellizálják a tüneteket, és kevés a poliszomnográfiás labor.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-10-10

Először adott engedélyt a brit gondnoksági bíróság egy Creutzfeldt-Jakob-kóros (CJD) beteg úttörő antitestes kezelésére, számolt be róla a BBC.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-08-09

A világon elsőként azonosították lendületes kutatók egy, a várandós nők és magzataik életét veszélyeztető betegség korai kórfolyamatait.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-03-13

Az idegek csökkenő mennyiségén múlhat a láb izmainak természetes időskori gyengülése egy nemzetközi kutatócsoport szerint.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-01-30

110 éve született Selye János, a stresszelmélet atyja, aki 1936-ban közzétett publikációjával tette ismertté a jelenséget, emlékeztet a hirado.hu.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-11-17

Az MSTO1-nek eddig nem vizsgálták az emberi vonatkozásait, csak baktériumokban írták le a hatását, írja a semmelweis.hu.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-06-20

Stephen Hawking-medállal ismerik el azokat a szakembereket, akik a legjobbnak bizonyulnak a tudomány közvetítésében az emberek felé.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-11-02

Egy szemészeti műtéteknél használatos készítmény okozott vakságot 13 betegnél, és súlyos szemkárosodást további 28 esetben Spanyolországban - írják a spanyol lapok a hatóságokra hivatkozva.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-12-03

Könnyebben, és az eddigieknél gyorsabban kommunikálhat egy új technológia révén Stephen Hawking, a világhírű brit elméleti fizikus, aki idegsorvadása miatt beszédképtelen.

#10
Medical Online >> Ketosteril
2014-09-02

A ketodiéta kifejezés a fehérjék és fehérje-előanyagok (ketosav-aminosav) optimalizált bevitelét jelenti. Az optimalizálás alatt azt értjük, hogy egyrészt csökkentjük a válogatás nélküli fehérjék fogyasztását (ez az alacsony vagy csökkentett fehérjetartalmú diéta), másrészt célzottan pótoljuk a ketosavakat és aminosavakat egy, a veseelégtelenség anyagcsereigényére adaptált készítménnyel. Mindkét tényezőnek önálló jelentősége van.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A jelentés idén sem lett érthetőbb, ezért mi végeztük el az állam helyett a munkát, és közérthetően kiemeljük nektek az idei jelentés legfontosabb statisztikai adatait!

A huszadik század egyik legismertebb, Nobel-díjas tudósától, Sir John Ecclestől származik a következő megállapítás: "Az élet fejlődésének, az evolúciónak egyik, ha nem legnagyobb csodája az emberi agy..."