hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-06-07

Az MIT tudósainak sikerült megalkotniuk a világ első pszichopata mesterséges intelligenciáját, írja a hvg.hu.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-06-05

Június 5-én 10 órakor, a Magyar Tudományos Akadémián hivatalosan is megnyitották az Áder János köztársasági elnök által fővédnökölt Semmelweis-emlékévet, az „anyák megmentője” születésének 200. évfordulója alkalmából. Prof. dr. Rosivall Lászlóval, a Semmelweis Emlékbizottság elnökével beszélgettünk.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-01-14

Vadász Gábor sebész és aneszteziológus a HVG.hu-n írt az eutanáziáról szóló vitát hiányoló cikket. Ő kezdeményezte 2013 őszén az első orvosok körében végzett (s a kamara által kiátkozott)  eutanázia-kutatást is.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-03-17

Egyre több pszichológus szerint függőségről, beteges kényszerről, pszichiátriai jelenségről kell beszélni az önfotók kapcsán – írja a NOL.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-10-08

Skizofrén, bipoláris, személyiségzavaros és depressziós – e diagnózisok a lakosság tíz százalékát is érinthetik. Róluk beszél a többieknek egy kampány, amit a hvg.hu mutat be.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-05-28

Ha Hannibal Lecter a műtőasztalra koncentrált volna és nem arra a kívánságára, hogy megegye áldozatait, kiváló sebész lehetett volna – írja tudományos rovatában a Népszava.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-08-21

A kutatások azt mutatják, hogy a pszichopátia biológiai alapjának igazolása megváltoztathatja a vádlottra kiszabott büntetés mértékét.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-10-01

A brókerek a pszichopatáknál is veszélyesebb és manipulatívabb emberek – legalább is ezt állapította meg egy svájci kísérlet.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2009-08-12
Az agy érzelmeket, valamint az ösztönöket és a döntéshozást kezelő részeinek hibás kapcsolódásai jellemzik a pszichopatákat, állapította meg egy brit tanulmány.
#10
Medical Tribune II. évf.24. szám
Medical Online
2004-12-01
Ny-akták, avagy nem engedünk a Nyócból A tengerentúlon bevett gyakorlat gettófilmekkel megszólítani, és ezzel célközönséggé emelni az illatos-habos, vezérigazgatók és titkárnőcskék románcáról szóló vígjátékokat messziről kerülő kisebbségeket – itthon is láthattunk már hasonló próbálkozást. A beszédes című Nyócker azonban messzebb merészkedik: a politikai inkorrektség animációs úttörőjének számító South Park modorában mutatja be a józsefvárosi életet. A rendszerváltás utáni magyar film sokáig kereste a hangot, amelyen szélesebb nézői tömeghez szólhatna periférián élő honfitársaink mindennapjairól. Készült ugyan olyan alkotás, mely nem csupán autentikusan, de egyszersmind szürreálisan mutatta be a pesti gettó alkoholistákkal, szerencsejátékosokkal, kóbor kurvákkal és tévénéző pszichopatákkal benépesített utcáit és kocsmáit (Roncsfilm), a szubkultúra értő nézői közegét azonban legelőször talán Salamon András Közel a szerelemhez (1998) című, forgatókönyvírói szemledíjjal kitüntetett filmje próbálta meg túllépni. A fővárosban rendőrként elhelyezkedő vidéki fiú és a szépséges kínai lány szerelme nagy jóindulattal is csak „közel” került a szerelmetes közönségsikerhez, a következő próbálkozás, Oláh J. Gábor Rap, Revü, Rómeója azonban esetlensége miatt még csak kritikai sikert sem aratott, annak ellenére, hogy a vegyes etnikumú nyolcadik kerület lakosságára a varázsreceptnek számító, Rómeó és Júlia típusú kezeslábast igyekezett ráhúzni.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Legjobb esetben ezekre a kérdésekre nem kerül sor, mert a beteg időben kap tájékoztatást, illetve megelőző válaszokat a benne később megfogalmazódó kérdésekre. Ha mégsem, akkor íme a GYIK rovat!

A waterlooi egyetem frissen közzétett kutatásának eredményei szerint segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik.