hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-02-13

Segíthet az idős kutyák szellemi képességeinek szinten tartásában a rendszeres mentális stimuláció.

#2
Medical Online >> Rovatok >> Sanofi Klasszikusok >> Központi idegrendszer
2017-04-21

A noradrenerg szabályozást és receptor szenzitizációt is magába foglaló számos mechanizmus adhat arra magyarázatot, hogy a noradrenerg paradoxon nem is annyira paradox. 

#3
Kvíz a Medical Online 2017. januári Háziorvostan rovatához Kvíz a Medical Online 2017. januári Háziorvostan rovatához
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2017-01-23

A catecholaminok biológiai hatása rövid ideig tart, ugyanis a szimpatikus idegvégződések az interjunctionalis térből gyorsan felveszik a catecholaminokat, majd inaktív metabolitokká alakítják és a vesén keresztül eltávolítják a szervezetből.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-09-04

Gyakorlott meditálókkal készített vizsgálat bizonyítja, hogy a mentális fókuszálás a fizikai tréninghez hasonló tanulási mechanizmusokat indukál.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-06-20

A boldog emlékek aktiválása felvidítja a depressziós egereket – a Nobel díjas kutató Nature-ben közölt eredményei segíthetnek az emberi hangulatzavar hátterében álló okok megértésében is.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-03-03

Daniel J. Levitin amerikai idegorvos-pszichológust idézve ír arról a Népszava, hogy a technológia-függőség miként rontja hatékonyságunkat.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-01-09

Baleset, így például ütés a fejre vagy frontotemporális demencia következtében néhány emberben felszabadul a korábban nem sejtett matematikai vagy művészeti talentum.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-03-16

A Pécsi Tudományegyetem Idegsebészeti Klinikáján és Neurológiai Klinikáján a világon az elsők között kezdték alkalmazni a Mély Agyi Stimuláció (DBS) -kezelést epilepsziára. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az egészségügyi szakdolgozók 77,5 százaléka ugyan elégedett jelenlegi beosztásával, 74,6 százalék azonban úgy érzi, hogy a társadalom részéről sem erkölcsi, sem szakmai elismerést, megbecsülést nem kap – derül ki egy eddig még nem publikált szakdolgozat kérdőívének eredményeiből.

Az egészségértés fejlesztését interdiszciplináris módon lehet és kell megközelíteni. A megoldás kialakításából nem vonhatja ki magát az egészségügy és az orvostársadalom sem.